Kajsa (i Kenya):

26 dagar kvar till stuvade makaroner och falukorv!!!

De senaste dagarna har spenderats i fullstandigt vakuum, koma om ni sa vill. Har for forsta gangen akt pa en rejal svang av bajsbakterier har i landet och kan meddela att toaletten varit en valbesokt van.

Innan detta drog igang pa riktigt (tisdag natt) sa hann vi med en liten utflykt.
I tisdags akte vi med Alice in till stan, gick pa en marknad och letade tyg till klanningarna vi tanker fa uppsydda innan hemgang, och gick sedan en laaang stund pa massai market och handlade souvenirer (jag vet pappa, du tycker det ar onodigt skrap men du slipper val fa en nedrans giraff da). Hungriga och svettiga som tre gamar kastade vi oss sedan in pa en kinarestaurang och AT AT AT (fick inte riktigt samma effekt utan prickar...). Friterad kyckling och sotsur sas, friterade rakor, nudlar... ah sa gott.

Pa kvallen skulle vi mota upp vara nyfunna brittiska vanner for en milkshake men stallet skulle precis stanga, sa de hamtade upp oss. I en gigantisk lyx land rover... vad ar det for ett volontarliv? Tycker vart stundtals ar for semesteraktigt... Vi hade tagit med oss Lucky ocksa, som bott i slummen hela sitt liv. Han sag smatt forfarad ut nar vi skulle hoppa in i det har megamonster till bil med tv-skarmar och hela kalaset... nasta dag sa han att han aldrig varit i en san bil forr.
Det visade sig alltsa att de tre brittiska syskonen bor i ett stort lyxhus strax utanfor slummen. Och vad jobbar deras kenyanska pappa med? Jo han ager en volontarorganisation.
Kandes helt konstigt att sitta i en normal, icke svett-luktande soffa, i ett hus med aircondition, titta pa en platt-tv och ga pa en toalett som hade varmvatten i kranen. Och inga kackerlackor. Ja, jamfort med var hemmaplan var det har verkligen ett overflod av lyx, och man funderar lite pa hus man, som agare till en volontarorganisation, kan ha mage att bygga ett gigantiskt inmurat lyxhus fem minuter fran dar manniskor dor av svalt och sniffar lim...



Lite bilder fran vart "hem"



Vart sovrum som det oftast ser ut. Helt omojligt att halla ordning pa sa mycket saker och tva tjejer pa sa liten yta.



Vi raknar ner dagarna ibland



Separat toa och separat toalett



Sahaaar glad blir Joseph alltid nar han kommer hem och ser oss




Tessie gillar inte afrikaner, och sarskilt inte Joseph som forsoker slanga ut henne for att hon bajsar inomhus. Sa hon forsoker gomma sig bakom mig i hopp om att bli beskyddad fran laskiga Joseph.

Nu ska vi svettas vidare.
Puss

For er som undrar, angaende foregande inlagg, sa vet vi inte vem som ska gifta sig. Vi ar bjudna genom Alice, och antagligen for att vi ar Mzungos och forvantas ge mycket pengar eller en fin gava!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0