Amanda (I Kenya):

Hej afrikabloggen!

Nu har det gatt exakt en vecka sen vi lamnade Sverige. Kanns dock som betydligt mer!

Igar hade jag och Kajsa var forsta mentala breakdown. Grat floder efter vi kommit hem efter var andra dag pa Tip Top. Anledningen ar att barnen endast har respekt for de som har en pinne i handen. Alltsa inte vilken pinne som helst, utan en hard pinne som ar till for att bestraffa dem. Barnen har tagit efter valdet sa mycket fran hemmet och skolan, sa de slass konstant med varandra pa rasterna. Hela var tid gar at till att trosta dem, eftersom de slar varandra hela tiden. Det ar ju trots allt de enda de har lart sig fran hemmet. Att det ar okej att slass.

Det ar just darfor vi brot ihop. Vi kan inte gora nagonting eftersom hela samhallet ar i tid med Sveriges 1700-tal kanns det som.. Det kanns sa himla hopplost om vi forsoker lara de i skolan att man inte far slass och sa blir de slagna bade av lararna och foraldrarna hemma. Det ar sa fruktansvart sa vi kunde inte gora annat an att grata nar vi kommit hem. Aven om vi har sagt att det loser inget att vi sitter och bolar..

Men for oss i Sverige kanns det helt sjukt att man kan ens tanka tanken att sla sina barn. Det kanns som att har i Afrika skaffar man barn for att ha pa lager, sa man sjalv kan overleva nar man ar aldre. Aven om man inte kan se till att ge dem mat for dagen..

Men idag har vi tagit nya tag. Tog ledigt fran Tip Top och akte pa en batutflykt pa Viktoriasjon. Sag tva flodhastar och massor av fina faglar! Det var helt fantastiskt! Idag har vi aven gjort flator i haret. Fy fan sager jag bara.. PAIN. Men fint blev det!

Idag at vi aven helfriterad fisk vid Victoriasjon. Jattegott ar det! Vi at inte sa mycket for dar finns valdigt manga hemlosa och foraldrarlosa barn. En tallrik ugali, en halv fisk, en tallrik gronsaker och en liter vatten fick fem barn att dela pa. De sa tack sakert mer an tusen ganger. Och som de at! Det gjorde oss glada for en sekund iaf :)

Sen kopte vi ackliga smafiskar i losvikt till kattungarna som bor utomhus pa tomten. De ar sa smala och hjalplosa, och de tyckte det var sa gott! De har fatt en egen vattenskal utanfor vart fonster ocksa :)

Imorgon ska vi tillbaka till Tip Top och forsoka en beloningsmetod pa barnen. Vi tror namligen att det ar battre med beloning an bestraffning. Darfor ska alla som slass fa ett kryss pa handen. Nar dagen ar slut ska alla de som inte har ett kryss pa handen fa godis. Lite som om de vore hundar. Men deras foraldrar verkar ju tycka det sa...

Jag och Kajsa som trodde att vi skulle radda varlden. Men nej, det far bli ett nytt projekt.
Radda 62 barn.

Afrikapuss



Delivery..





Flodhast



Innan flatorna (haha) var  gjorda



Sen tyckte Amanda inte det var lika kul langre..



Harsalong? Jajamen!



Ett av gatubarnen som vi ska kopa klader och mat till i nasta vecka



Joseph, a very exotic animal



Alice

Kommentarer
Postat av: Vannii

Va stolt jag blir över er tjejer! Tänker så mycket på er! Att rädda 62 barn är fantastiskt. Ni är fantastiska och kämpa på!<3

2011-07-08 @ 01:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0