Kajsa (i Kenya):

Hej dar hemma!
Nu borjar resan verkligen lida mot sitt slut, bara ynka 5 dagar kvar... Kanns helt vansinnigt. Men det ar klart ni vet att det bara ar 5 dagar kvar! Ni raknar ju ner tills ni ska fa traffa era favoritpersoner!
I tisdags slet vi oss ur huset redan klockan sju for att for tredje och sista gangen den har sommaren bege oss till Homabay. Med oss hade vi Lucky (nej, det ar inte hunden, han bor med oss) da vi tyckte det var lite laskigt att antra den afrikanska landsbygden pa egen hand. Efter tre timmar pa skumpiga vagar, i nedsuttna saten med konstig lutning var vi framme. Efter ett mal friterad fisk och majsgrot i ett platskjuls-cafe blev vi upphamtade i bil (!) och skjutsade till St Pauls. Nastan med en gang fick vi bege oss ned till byn igen, till fots i ca 35 grader. Svettigt? Ja lite.
Vi gick tillsammans med Lucky och en larare fran skolan, som syster Alice skickat.
Var plan var som tidigare namnt att kopa plantor till skolan, nagot den har "nunnan", syster Alice, onskat sig. Vi gar och gar och star plotsligt framfor nagra sma grona plantor... Jag och Amanda tittar pa varandra och borjar inse vad som hant.
Kan man verkligen ata de har? Fragar vi.
Lararen stirrar pa oss som om vi vore utomjordingar (det kanner vi oss visserligen ofta som) och svarar; nej?
De tror alltsa att vi vill kopa blommor till nunnans skoltradgard. Blommor?! Skulle vi akt tre timmar for att kopa blommor?! Det var ju kvinnan sjalv som gett forslaget att vi kunde bidra med plantor.
Irriterade for att folk har verkar lida av alzheimers och seriosa vaxproppar ringer vi Syster Alice och Joseph (som just idag bestamt sig for att han inte ville folja med) och far tillslut klarhet pa bada hall om vad vi vill inhandla.
Hittade ocksa slutligen en butik dar vi kopte fron till kal, majs, lok, tomat, vattenmelon, mm.
En bild pa pasen med de svarfangade frona (busfron, hoho)
Stort tack till Camilla Rosenskold som finansierade detta projekt!


St Pauls sma tradgardsmastare fick frona och var garna med pa bild
Efter vi overlamnat de svarhittade frona akte vi och tittade pa ananasodlingar.
SA HAFTIGT! Sahar vaxer alltsa en ananas IRL. Inte i ett lager pa Konsum alltsa... hmm...


Fulvolontarerna ar mycket fascinerade och ska har skorda sin forsta ananas. Ett noje vi med gladje projsade 18 svenska riksdaler for (da ingick en man som letade upp en mogen, skordfardig frukt)





I full fard med att saga ananas




Sa enormt stolta over var forstfodda (skordade). Har flabbat at den har bilden och gett kommentarer som: Kop den HAR ananasen! Den ar SAA bra! Vi ser verkligen ut som tva ananasbonder...

Igar praoade vi som Jesus en stund, och delade ut diverse fornodenheter i vart "kvarter". Barnen fick sma paket innehallande bamseteckningar (sadana man ska farglagga) och kritor. Dessutom fick de ett litet godisregn och tva fina leksaksbilar som en svensk pojke skickat med oss. Mammornas paket inneholl handsprit, plaster, bindor och tamponger. Nar de upptackte tampongerna glodde de misstroget forst pa dem, och sen pa oss. What is this?
Ehm... ja du... Joseph...Kan du forklara? Jag tror dock att hans svar lamnade de i ovisshet.
En bild fran utdelningen
Fina leksaksbilar till fina ungar



Efter det gav vi lite klader till en tjej pa St Josephs, sadant vi kunde avvara. B la ett par skor, tre par byxor, diverse linnen, trojor, en klanning och en bh. Hoppas det kommer till anvandning!


Sahaaar glad blev Joseph for nodladdaren vi lamnar kvar i huset. Tack till Jonas Petersson som skickade den med oss! Stor nytta under de frekventa stromavbrotten! Forutom den fick Joseph ocksa ett litet apotek med huvudvarkstabletter, skoskavsplaster, diarrepiller, allergimedel mm som han kan ha i huset. (Och solkram med spf 30 till andra bleka volontarer)

Jattestora afrikapussar, snart ses vi igen falukorvslandet!

Kommentarer
Postat av: elin nelson db

hej flickor!

hoppas ni har det bra där nere, det verkar ni ha iaf!

tänkte bara säga att man blir väldigt inspererad till att hjälpa till när man läser och ser era bilder. skit bra jobb! / elin

2011-08-18 @ 21:20:06
URL: http://www.elinmathildan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0