Kajsa (i Kenya):

Hej afrikabloggen!

Sedan Safarin har vi gjort ett par tappra forsok at ta tag i vara liv som volontarer igen.

I lordags tog vi hunden pa promenad, i koppel (mycket ovanlig syn har) och hade en planeringsdag vid sjon. Valdigt mysigt. Vi hade med oss kycklingsallad men aptiten kanske paverkades nagot av att vuxna man badade och tvattade sig, nakna ca 20 m bort.



Myser med Tessie vid Victoriasjon

Igar var vi pa gudstjanst med Molly, Josephs syster. Vi testade ocksa att ha en "svaltdag", vi ville veta hur det kandes. Vilket I-landsproblem va? Att inte veta hur det ar att vara riktigt hungrig. 24 timmar utan mat gjorde viss effekt, t ex huvudvark, illamaende, yrsel, onskan om att alla ska do och halla kaft. Tankar pa om man kanske kanske kan ata hunden... Men pa det hela taget var det inte sa farligt som vi trott. Sen har ju dock inte fattiga mojligheten att rakna ned timmarna tills nar man ska ata och nar det val galler sa blir det nog definitivt inte pizza, som i vart fall.



Trevlig och VALDIGT glad farbror som ville vara med pa kort efter gudstjansten



Under dagen lyckades vi trots arga magar ta for oss att aka och handla till den 96-ariga blinda damen vi ska hjalpa. Madrass, kudde, tjock filt och lakan stod pa inkopslistan. Vi kopte ocksa varsin liten tandkramstub till barnen pa Tip Top, som de ska fa med sig hem efter tandborstningsprojektet i skolan, sa att de kan fortsatta borsta hemma.



65 tandborstar och 65 tandkramstuber. Undra vad de i affaren trodde... allvarliga andedraktsproblem?

Sjalvklart vill vi passa pa att tacka Tdl Fredrik Schriever Abeln, som sponsrat oss i vart tandprojekt!
Och tack Padde som hjalpt oss att hitta honom.
Och tack Jonas som hjalpte oss att skriva en faktura.

Idag var var tanke att ga till Tip Top, men Joseph ringde lararna och det visar sig att loven har tydligen ar lite flexibla, sa idag var dar bara 20 barn som hade bastamt sig for att de inte behovde ha mer lov. Istallet ska vi aka med Joseph och handla stolpar och annat material till stangslet, som vi ska hjalpa till att satta upp pa StreetKids-omradet.

Ikvall ska vi gora en repris pa matutdelningen vi hade for nagra veckor sedan. Sa efter att jobbet ar avslutat pa StreetKidsomradet flanger vi ivag igen och kokar 100 liter bonor och ris!

Massa Kenyapussar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0