Kajsa (i Kenya):

Hej afrikabloggen!

Nu var det ju ett litet tag sen vi hangde har, och det beror pa att vi har varit mitt ute i bushen, pa safari narmare bestamt, i tre dagar. Vi har vansinnigt platta och omma rumpor men annars mar vi bra.
Har kommer lite bilder;


Fast forst en bild pa nar vi tog "de forsta spadtagen" pa streetkids-omradet. Vi marker ut var gransen for Josephs mark gar.



Kajsa provsitter "taltsangen" pa Masai Mara, som safarin kallas. Det vi har som overkast ar Massajernas traditionella tygstycke som de sveper om sig, for att synas genm bushen och skramma bort lejon.



En zebra ganska "up close"



Mr Lejon matt och belaten



Kogsta kollar pa djuren som dodade Simbas pappa, en gnu. Eller en "wild beast" pa engelska. Skitfula faktiskt om man ska var helt arlig.



En elefantfamilj



Lejonkvinnor och barn tuggar gnu



Mamma Gepard


Fina gepard"ungar". Runt dessa stod narmre tio minibussar och jeepar med folk som ville titta och fotografera. Man kunde nastan tro att geparderna kommit for att titta pa oss fran sin utkikskulle
.


En till bild pa geparder. Fina, eller hur?


Flodhastkonferens



Krokodil-inte-dundee. Han krop sedan ned i vattnet i hopp om att vi skulle forsoka ta oss over floden sa att han kunde fa ett mellanmal. Tji fick han.


Girafferna var mina favoriter.


Amandas fejs var lite smutsigt efter en halv dags skumpande i standigt dammoln. Observera! Denna servett har endast anvants i ansiktet.



Tydligen hade vi jattetur som fick se den har krabaten. Joseph har varit pa safari ca 40 ggr och bara sett noshorning 4 ggr sa han ar nog lite folkskygg. (Ja, det ar tontigt och vansinnigt att han har krangt runt i bushen 40 ggr... men vad gor man inte for svenska volontarer?)


Massajerna och fulvolontarerna. Den dar palsmossan han har ar gjord av lejonman, och den gor man av lejonmanen fran lejonet du dodat for att bevisa att du ar vardig att gifta dig. Vi fick ocksa prova men jag kande mig faktiskt inte som en lejondrapare anda...

Fortsattning foljer...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0