Amanda (I Kenya):

Hej Afrikabloggen!

Nu var det ganska lange sen vi uppdaterade var blogg och den storsta anledningen ar att vi inte haft sa mycket att beratta..

Forra veckan var vi hemma onsdag - fredag och bara glodde. Hade alla mojliga magproblem och vi vagade inte ga fem meter utanfor tomtomradet ifall magen skulle fa fnatt.

Men i lordags kande vi oss lite battre sa vi akte ivag till ett kvinnofangelse en bit bort. Tvyarr hade hjarnan inte riktigt tillfrisknat sa vi glomde kameran.. Vi tog nagra bilder pa mobilen men de kan vi inte ladda upp forran vi ar hemma i Sverige igen. Men fangelset var inte direkt som det ar hemma i Sverige.. Den storsta skillnaden var att de kvinnor som var mammor tog med sina barn dit. Sa bland 120 kvinnliga fangar, sa fanns det aven 20 stycken barn som alla var under fyra ar. Kul start pa livet!

De hade klader som var svartvitrandiga, hade slavarbeten att utfora och om jag inte sag helt fel sa var det vissa som fick stryk av vakterna eftersom de antagligen inte gjort arbetet bra nog. Jag sag hur de hade samlat en grupp som fick ligga pa kna. Alla grat och tog upp handerna och bad om "forlatelse". Sen vet jag inte hur fortsattningen sag ut.. Och jag vill nog inte veta heller. Vi hade med oss tvattmedel, tval och bindor till fangarna.

Pa kvallen gick vi ut med britterna igen. Blev en ganska lugn kvall och vi var hemma igen vid tva-tiden! Men som vanligt ar det alltid roligt att bryta den afrikanska vardagen till ett umgange som kommer ifran samma universum. Ett universum som faktiskt har toaletter med sits i sin vardag.

Pa sondagen akte vi till britternas hotell och lag dar och solade & badade hela dagen, vilket var riktigt skont! Det var ju trots allt var "turistdag" som vi unnar oss en gang varje vecka! Vi fick aven folja med in och se ett hotell som en av britternas pappa bygger. Det kommer bli ett riktigt flott hotell! Ungefar med samma standard som ett normalt hotell i Sverige, men har i Kenya raknas det som varldens lyxhotell eftersom det kommer finnas badkar i varje rum och det kommer finnas bade gym och pool pa omradet. Pa kvallen akte vi till deras hus och tittade pa en skitdalig skrackfilm. Jag hatar skrackfilmer och skrek hogt flera ganger... Men ah andra sidan, vem blir forvanad?

Idag ska vi lagga upp var planering for det stora gatubarnsprojektet som Joseph har startat. Det ar en riktigt bra ide och jag hoppas verkligen det kan komma igang pa riktigt snart. Men som vanligt sa ar det pengarna som gor det svart..







Ovan ser ni hur det gar om man lanar ut sin kamera till en afrikan...
hahahaha

Afrikapuss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0