Kajsa:

Hej Afrikabloggen!

Här kommer en liten uppdatering om mötet med Cecilia från Kampi ya moto (barnhem i Kenya).
Efter en tågresa med mycket förseningar kom vi äntligen ner till Malmö. Vi skulle mötas på Espresso House på stationen så vi gick dit och hittade en kvinna som enligt oss stämde överrens med hur Cecilia såg ut.

Amanda & Kajsa: Hej! är det du som är Cecilia?
Kvinna: Ja, det är jag.
A&K: Jaha, vad bra! Hej! Det är vi som är Amanda och Kajsa.
Ceciliakvinna: Jaha...hej...
A&K: Ja det är väl du som kommer från volontärorganisationen?
Ceciliakvinna: Nu fattar jag ingenting...

Alltså: Rätt namn, rätt plats, fel Cecilia. Vad är oddsen för det då?

Men för att komma till saken, vi hittade rätt Cecilia, eller hon hittade oss efter vårt något misslyckade första försök.

Mötet blev ganska långt och vi fick med oss många bra tankar hem. Cecilia hade en annan tjej med sig också (namn?) som även hon hade varit på barnhemmet flera gånger. Vi hade med oss papper med vad som kändes som tusen frågor (ca 2 A4) och vi hann nog med att få svar på alla dessa (ska se om jag kan få tag på pappret sen så kan jag lägga upp frågorna här).

Cecilia och (den andra) berättade efter våra tusen frågor om hur de upplever barnhemmet, hur en dag ser ut där och lite annat som kan vara bra att veta.

Det verkar som att arbetet för volontärer på barnhemmet är lite varierande och väldigt obundet, t ex finns där inga fasta arbetsuppgifter alls för volontärer utan det ses som en av "utmaningarna" att man själv hittar sysselsättning och ser vad som behövs göras.  Vidare har jag svårt att komma på så mycket mer om själva mötet, kanske återkommer om det kommer upp fler tankar.

Resan hem var också något försenat och vi satt ganska tysta båda två, tror att vi ofta gör så, det tar ett tag innan vi kan reflektera över det vi varit på. Man måste ta in allt först innan man kan börja utvärdera det...

Idag ska vi i alla fall ha möte med Felicia och Andrea om välgörenhetskonserten i vår.

Massagen på Amandas mammas dagis blev uppskjuten till imorgon för det var bättre att ta alla på en dag istället för två idag och tre på tisdag, hellre jobba effektivt :)


Så, det var en bra liten update hoppas jag.

Hej hej! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0